Klik hier om de kaart te tonen. U gaat hiermee akkoord met ons privacy statement.
Michiels Sabine, Sint-Blasius-Boekel (Zwalm)

Michiels Sabine, Sint-Blasius-Boekel (Zwalm)

Boekelbaan 147, Sint-Blasius-Boekel (Zwalm) (Oost-Vlaanderen)

www.logo-sabine.be

Uw logopediste voor een succesvolle verbetering van spraak- en taalproblemen

Bent u op zoek naar een logopediste in de omgeving van Sint-Blasius-Boekel? Dan moet u bij Michiels Sabine zijn! De logopedie houdt zich bezig met de preventie, het onderzoek en de behandeling van stoornissen en beperkingen op het gebied van spraak, taal, stem en gehoor. Heeft u of uw kind, hulp nodig met articulatie? Of wilt u uw taalproblemen verhelpen? Dan is Michiels Sabine de logopediste waar u naar op zoek bent. Met doeltreffende oefeningen zal de expert de spraakvaardigheden aanzienlijk verbeteren. Beperkte taalvaardigheden beïnvloed ook de rekenvaardigheden. Door spraakproblemen aan te pakken worden er dus twee vliegen in één klap gevangen! Wilt u ook graag beter articuleren? Maak dan een afspraak bij Michiels Sabine. Werkzaam in Zottegem, Brakel, Horebeke, Korsele en Rekelberg.

Spraak- en taalstoornissen

De taalontwikkeling verloopt volgens een bepaald patroon. Bij een aantal kinderen kent deze ontwikkeling een vertraagd of afwijkend verloop. Logopedisten spreken dan over een dysfatische ontwikkeling of een primaire taalontwikkelingsstoornis. De stoornis treft zowel de ontwikkeling van de taalvorm, de taalinhoud, als het taalgebruik. Soms vertoont het kind ook kenmerken van hyperkinetisch gedrag en stoornissen in de aandacht en de concentratie. Met doeltreffende oefeningen van Michiels Sabine worden de spraakproblemen en taalstoornissen aangepakt en opgelost.

Dyslexie en rekenvaardigheden

Dyslexie, dysorthografie en dyscalculie vinden hun oorsprong in tekorten in het taalvermogen van het kind, terwijl er sprake is van een normale intelligentie. Het kind heeft dan problemen met het omzetten van de gesproken taal in geschreven taal (spellen). Maar ook het omzetten van schrijftaal naar spraak verloopt vaak moeilijk. Bij rekenstoornissen is er sprake van een achterstand voor specifieke rekenvaardigheden. Michiels Sabine voert haar behandelingen uit op het kabinet, aan huis en op school.

Hulp bij articulatie

Ook voor het beter spreken en uitspreken kunt u terecht bij de logopediste. Zij helpt u graag bij stoornissen waarbij spraakklanken niet of verkeerd uitgesproken worden. Het kan dus zowel om een weglating, vervanging of vervorming gaan. Naast hulp bij het beter articuleren, kunt u ook vrijblijvend terecht bij Sabine voor onder andere:

  • Logopediste
  • Dyslexie
  • Verbeteren van spraakvaardigheden
  • Verbeteren van taalvaardigheden
  • Verbeteren van rekenvaardigheden
  • Spraakproblemen
  • Articulatie
  • Taalproblemen
  • Stemstoornissen

Michiels Sabine houdt tijdens de behandelingen een nauwe samenwerking aan tussen de school, de leerkrachten en zorgleerkrachten, het ziekenhuis en hun specialisten.

Meer informatie over logopedie? Of gelijk een afspraak inplannen? Neem gerust contact op!

Sabine.jpg - Michiels Sabine, Sint-Blasius-Boekel (Zwalm)

 

Contact opnemen

Contact info

Michiels Sabine
Boekelbaan 147
Sint-Blasius-Boekel (Zwalm) (Oost-Vlaanderen)

www.logo-sabine.be

Trefwoorden: Logopediste, Dyslexie, Spraakvaardigheden, Taalvaardigheden, Rekenvaardigheden, Spraakproblemen, Logopedie, Articulatie, Articuleren, Taalproblemen

Rubrieken: Logopedisten

Houd contact