Algemene Dakwerken Nieuwlandt, Willebroek

Molenweg 93, Willebroek (Antwerpen)

w: www.nieuwlandt.be

De geschiedenis van Nieuwlandt.Zeggen dat we bij de firma Nieuwlandt op een jarenlange ervaring kunnen bogen, is eigenlijk te zwak uitgedrukt. We kunnen rustig stellen dat het werken in de loodgieterij en de bouw als het ware is aangeboren.

Laat ons even teruggaan in de tijd.In 1805 wordt in Aalst Petrus Nieuwlandt geboren. Zodra hij oud genoeg is gaat hij bij "de gaas" werken.In 1830 wordt hij vader van Jacobus Nieuwlandt die in de voetsporen van zijn vader treed en eveneens buizenfitter bij de gasmaatschappij wordt. Om wat bij te verdienen gaat Jacobus na zijn uren hier en daar in Aalst bij de rijken loodgieterijwerken uitvoeren(een badkamer was toen nog heel duur en exclusief). Zijn zoon, Isidoor Nieuwlandt, geboren in 1877, volgt dat goede voorbeeld en gaat overdag bij de gasmaatschappij en na zijn uren als loodgieter werken.In 1910 wordt Isidoor vader van Carlos Nieuwlandt. Carlos begint in 1931 als zelfstandige dak- en torenwerker en in 1945 verkrijgt hij een erkenning om staatswerken uit te voeren. Hij huwt met Maria De Neef en samen hebben ze acht kinderen. Omdat de zaak goed draait, moeten de zonen zo snel mogelijk in de zaak stappen.

Eén daavan is Jozef Nieuwlandt (geboren te Aalst op 5 maart 1943). Reeds vanaf zijn negende zit hij mee op ladders en daken. Op zijn veertiende moet hij de school vaarwel zeggen (dat kon toen nog) en gaat hij fulltime bij zijn vader aan het werk. Het is hard wroeten voor zo'n jonge gast, maar met de jaren leer je op die manier natuurlijk perfect je vak.

Op 28 augustus 1968 voelt hij zich sterk genoeg om op eigen benen te staan en begint in zijn geboortedorp Meldert zelf een bedrijf van verbouwingswerken. Kort na hun huwelijk, dat op 8 maart 1969 plaatsvindt, beslissen Jozef en zijn echtgenote Diane Moens zich in Willebroek - de geboortestreek van Diane - te vestigen.

Daar is de firma vandaag nog steeds gevestigd in de Molenweg nummer 93.

En let op ... de nieuwe generatie werkt al mee in de zaak!Wordt dus zeker nog vervolgd!

Contact opnemen

Doel van de gegevensverwerking:
Direct contact met u opnemen, levering van onze diensten verbeteren, opstellen van aanbiedingen of doorsturen aan het door u geselecteerde bedrijf.